Aktualności
Open Panel

PROW 4.2 Przetwórstwo - Nasze Realizacje

PROW 3.2 Reklama i Promocja - Nasze Realizacje

images/banners/dotacje/europe1.jpg
 Od 10 kwietnia przetwórcy z sektora rolno-spożywczego mogą składać wnioski o przyznanie pomocy

W dniu 2 sierpnia 2017 r. ARiMR ogłosiła kolejność przysługiwania pomocy dla podmiotów ubiegających się o przyznanie pomocy w ramach poddziałania 4.2 "Wsparcie inwestycji w przetwarzanie produktów rolnych, obrót nimi lub ich rozwój" objętego Programem Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020, w naborze przeprowadzonym w terminie 10 kwietnia - 9 maja 2017 r.

 Od 10 kwietnia przetwórcy z sektora rolno-spożywczego mogą składać wnioski o przyznanie pomocy

Od 10 kwietnia do 9 maja 2017 r. Kolejna szansa na pieniądze z PROW dla przetwórców z sektora rolno-spożywczego.

Agencja Restrukturyzacji i Modernizacji Rolnictwa będzie przyjmowała wnioski o przyznanie pomocy finansowej w ramach poddziałania "Wsparcie inwestycji w przetwarzanie produktów rolnych, obrót nimi i ich rozwój".

O dofinansowanie mogą starać się podmioty, które prowadzą działalność jako mikro, małe lub średnie przedsiębiorstwo w zakresie przetwarzania lub wprowadzania do obrotu produktów rolnych w ramach co najmniej jednego z określonych rodzajów działalności (http://www.arimr.gov.pl/fileadmin/pliki/wnioski/PROW_2014_2020/Wsparcie_inwestycji_w_przetwarzanie_produktow_rolnych__obrot_nimi_lub_ich_rozwoj/2017/nabor_2017/Wykaz_wykonywanych_rodzajow_dzialalnosci.pdf).

 TECHMILK 2017

W dniach 14-17 lutego br. w Hotelu Gołębiewski w Mikołajkach odbyło się XVIII Seminarium „Postęp techniczny w przetwórstwie mleka” TECHMILK 2017, które zorganizowane zostało przez Katedrę Inżynierii i Aparatury Procesowej Wydziału Nauki o Żywności Uniwersytetu Warmińsko-Mazurskiego w Olsztynie.

 

Seminarium rozpoczęły trzy wykłady przedinauguracyjne, w tym wykład Wiesława Wasilewskiego, BIG-POL, „Dotacje w praktyce – aktualne możliwości”.