W dniach 29-30 listopada 2017, w Hotelu Zamek Gniew w Gniewie, odbyły się Warsztaty TechFood Practic z zakresu optymalnego zużycia wody i jej recyrkulacji w zakładzie. Podczas Warsztatów przedstawione zostały praktyczne przykłady oszczędności zużycia wody począwszy od jej ujęcia, poprzez produkcję, na oczyszczaniu ścieków kończąc.
Kompleksowość warsztatów dopełniła obecność firmy BIG POL – Fundusze Pomocowe, której przedstawiciele udzielili informacji odnośnie możliwych źródeł finansowania inwestycji oszczędzających media.
Na zakończenie Warsztatów Wiesław Wasilewski z firmy BIG POL omówił gospodarkę wodno-ściekową w przetwórstwie spożywczym i możliwości jej dofinansowania z Funduszy Unijnych.
Kompleksowość warsztatów dopełniła obecność firmy BIG POL – Fundusze Pomocowe, której przedstawiciele udzielili informacji odnośnie możliwych źródeł finansowania inwestycji oszczędzających media.
Na zakończenie Warsztatów Wiesław Wasilewski z firmy BIG POL omówił gospodarkę wodno-ściekową w przetwórstwie spożywczym i możliwości jej dofinansowania z Funduszy Unijnych.
W dniu 2 sierpnia 2017 r. ARiMR ogłosiła kolejność przysługiwania pomocy dla podmiotów ubiegających się o przyznanie pomocy w ramach poddziałania 4.2 "Wsparcie inwestycji w przetwarzanie produktów rolnych, obrót nimi lub ich rozwój" objętego Programem Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020, w naborze przeprowadzonym w terminie 10 kwietnia - 9 maja 2017 r.